2011. június 18., szombat

Az elmúlt időszak:)

Mostanában nem írtam... Szorgalmasan olvastam a blogokat, de valahogy nem került rá sor, hogy nyomot hagyjak sajátomon. Ezért már nem is nagyon tudom rekonstruálni az eseményeket.
Véget ért az év, a héten szabadságon voltam a gyerekkel. Aztán szerdán csatlakozott a nagy is, beteg lett:) A mosoly annak szól, hogy ha jól látom semmi komoly, csak megfázott, de még szerdáig nem megy dolgozni. (majd rá fog jönni, hogy ennek arányában változik majd a fizetése is:), de ez már az ő dolga).
És akkor a képek:
Készült narancsdzsemes csiga... nem volt az igazi... ezért a receptet sem osztom meg veletek.


A következőt ajánlom mindenkinek. Az alaprecept és az ötlet innen, ezúton is köszönöm, nekünk nagyon bejön. Az én variációm annyi, hogy amikor épp nincs itthon vaj, akkor használok hozzá olajat:) Tölteléknek lilahagyma és házi sonka került bele, de a határ a csillagos ég.








Kipróbáltam a DNK kenyeret is. Már régóta szemeztem vele, de riasztott, hogy ki kell számolnom az időt. Most a szabadság alatt be tudtam osztani, és a férjemnek nagyon ízlett, igazi kenyérnek tartja (a gyereke nem ettek belőle, mindig volt itthon bolti is:)).

A recept:
50 dkg liszt,
4 dl langyos víz,
1-1,5 tk só,
kb. 1/2 tk szárított élesztő


Nagyjából összekevertem egy tálban, majd 12 óráig szobahőmérsékleten kelni hagytam. Aztán a galuskaszerű tésztát a négy sarkán a tálban összehúztam középre és további 30 percig hagytam kelni. Közben a legmagasabb hőfokra tekertem a sütőt (nekem 220 fok) és egy fedeles jénait beletettem, ha jól felforrósodott az aljára lisztet szórtam és a kenyeret beletettem. Kb. 35-40 percig sütöttem, majd a fedelét levéve még 5-10 percig. A különböző sütőknél különböző lehet a sülési idő, ezért ajánlatos ellenőrizni, hogy átsült-e mielőtt a fedelét leveszitek.


A kicsi imádja a természetet. Május elején talált az üzletben paradicsom magot, meg kellett venni, hogy ültessünk. Nem sok reményt fűztem hozzá, hiszem már régen el kellett volna vetni a magot, ezért mindig valahogy húztam az időt, míg a piacon nem vettem palántát:) Most már van rajta paradicsom kezdemény...A teraszon:)



És végül, kipróbáltam a drótékszer készítést:) Nem rossz, tetszik. Az első egy igazán próba darab, nem kaptam vékony drótot ezüst színben. Kicsit csálé, hibás is, mert nem vágtam elég hosszú drótot, így toldanom kellett, és ez a rész csúnya (majd szétszedem) de alapvetően nem lett rossz. A második meg egész tűrhető:) Úgy látom be kell szereznem rendes hozzávalókat (drótot, ásványokat, gyöngyöket). (A csúnya, öreg kezem ne nézzétek:()












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

2011. június 18., szombat

Az elmúlt időszak:)

Mostanában nem írtam... Szorgalmasan olvastam a blogokat, de valahogy nem került rá sor, hogy nyomot hagyjak sajátomon. Ezért már nem is nagyon tudom rekonstruálni az eseményeket.
Véget ért az év, a héten szabadságon voltam a gyerekkel. Aztán szerdán csatlakozott a nagy is, beteg lett:) A mosoly annak szól, hogy ha jól látom semmi komoly, csak megfázott, de még szerdáig nem megy dolgozni. (majd rá fog jönni, hogy ennek arányában változik majd a fizetése is:), de ez már az ő dolga).
És akkor a képek:
Készült narancsdzsemes csiga... nem volt az igazi... ezért a receptet sem osztom meg veletek.


A következőt ajánlom mindenkinek. Az alaprecept és az ötlet innen, ezúton is köszönöm, nekünk nagyon bejön. Az én variációm annyi, hogy amikor épp nincs itthon vaj, akkor használok hozzá olajat:) Tölteléknek lilahagyma és házi sonka került bele, de a határ a csillagos ég.








Kipróbáltam a DNK kenyeret is. Már régóta szemeztem vele, de riasztott, hogy ki kell számolnom az időt. Most a szabadság alatt be tudtam osztani, és a férjemnek nagyon ízlett, igazi kenyérnek tartja (a gyereke nem ettek belőle, mindig volt itthon bolti is:)).

A recept:
50 dkg liszt,
4 dl langyos víz,
1-1,5 tk só,
kb. 1/2 tk szárított élesztő


Nagyjából összekevertem egy tálban, majd 12 óráig szobahőmérsékleten kelni hagytam. Aztán a galuskaszerű tésztát a négy sarkán a tálban összehúztam középre és további 30 percig hagytam kelni. Közben a legmagasabb hőfokra tekertem a sütőt (nekem 220 fok) és egy fedeles jénait beletettem, ha jól felforrósodott az aljára lisztet szórtam és a kenyeret beletettem. Kb. 35-40 percig sütöttem, majd a fedelét levéve még 5-10 percig. A különböző sütőknél különböző lehet a sülési idő, ezért ajánlatos ellenőrizni, hogy átsült-e mielőtt a fedelét leveszitek.


A kicsi imádja a természetet. Május elején talált az üzletben paradicsom magot, meg kellett venni, hogy ültessünk. Nem sok reményt fűztem hozzá, hiszem már régen el kellett volna vetni a magot, ezért mindig valahogy húztam az időt, míg a piacon nem vettem palántát:) Most már van rajta paradicsom kezdemény...A teraszon:)



És végül, kipróbáltam a drótékszer készítést:) Nem rossz, tetszik. Az első egy igazán próba darab, nem kaptam vékony drótot ezüst színben. Kicsit csálé, hibás is, mert nem vágtam elég hosszú drótot, így toldanom kellett, és ez a rész csúnya (majd szétszedem) de alapvetően nem lett rossz. A második meg egész tűrhető:) Úgy látom be kell szereznem rendes hozzávalókat (drótot, ásványokat, gyöngyöket). (A csúnya, öreg kezem ne nézzétek:()












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...