2010. október 20., szerda

Morzsás, szőlős túrótorta

Még a hétvégén készült, de nem volt időm/kedvem (hol ez, hol az:)) feltenni.


És így készült:

A tésztához szükséges:
30 dkg liszt, 10 dkg cukor, 1 cs. vaníliás cukor, 1 tk. reszelt citromhéj, 20 dkg hideg vaj, 1 tojássárgája

A töltelékhez:
8 dkg vaj, 75 dkg túró, 1 cs. vaníliás pudingpor a főzős fajtából, 20 dkg cukor (aki édesen szereti tehet kicsit többet), 2 tojás, 1 dl tejszín, 20 dkg szőlő

A morzsához:
7-8 dkg liszt, 1 csipet őrölt fahéj, 5 dkg cukor, 5 dkg vaj

A tésztához gyorsan összegyúrjuk a hozzávalókat. Cipót formázunk folpackba 30 perce a hűtőbe tesszük.
A töltelékhez felolvasztjuk a vajat. Az áttört túróhoz adjuk a hozzávalókat, a szőlő kivételével. A szőlőt megmossuk, felbevágjuk, kimagozzuk. (elegánsabb, ha a pudingport a cukorral a tojásokkal és a tejszínnel simára keverjük és úgy adjuk a többi hozzávalóhoz, de az én robotgépem ezt bőven elvégzi egyszerre)

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a tészta kétharmadát tortaformára nyújtjuk. A formát sütőpapírral kibéleljük, az aljára fektetjük a tésztá, megszurkáljuk, és a sütőben 10 percig elősütjük. Hagyjuk kihűlni.
A maradék tésztából 3-4 cm széles csíkot formázunk, ez lesz a tortaforma peremén, rányomkodjuk a formára, az aljával összenyomkodjuk. A szőlő kétharmadát beleforgatjuk a töltelékbe és a formába simítjuk.

A morzsához a lisztet a fahéjjal, a cukorral és a vajjal összedolgozzuk, és rámorzsoljuk a tetejére (akár reszelhetjük is). A maradék szőlővel díszitjük.
170 fokon kb. 1 órát sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

2010. október 20., szerda

Morzsás, szőlős túrótorta

Még a hétvégén készült, de nem volt időm/kedvem (hol ez, hol az:)) feltenni.


És így készült:

A tésztához szükséges:
30 dkg liszt, 10 dkg cukor, 1 cs. vaníliás cukor, 1 tk. reszelt citromhéj, 20 dkg hideg vaj, 1 tojássárgája

A töltelékhez:
8 dkg vaj, 75 dkg túró, 1 cs. vaníliás pudingpor a főzős fajtából, 20 dkg cukor (aki édesen szereti tehet kicsit többet), 2 tojás, 1 dl tejszín, 20 dkg szőlő

A morzsához:
7-8 dkg liszt, 1 csipet őrölt fahéj, 5 dkg cukor, 5 dkg vaj

A tésztához gyorsan összegyúrjuk a hozzávalókat. Cipót formázunk folpackba 30 perce a hűtőbe tesszük.
A töltelékhez felolvasztjuk a vajat. Az áttört túróhoz adjuk a hozzávalókat, a szőlő kivételével. A szőlőt megmossuk, felbevágjuk, kimagozzuk. (elegánsabb, ha a pudingport a cukorral a tojásokkal és a tejszínnel simára keverjük és úgy adjuk a többi hozzávalóhoz, de az én robotgépem ezt bőven elvégzi egyszerre)

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a tészta kétharmadát tortaformára nyújtjuk. A formát sütőpapírral kibéleljük, az aljára fektetjük a tésztá, megszurkáljuk, és a sütőben 10 percig elősütjük. Hagyjuk kihűlni.
A maradék tésztából 3-4 cm széles csíkot formázunk, ez lesz a tortaforma peremén, rányomkodjuk a formára, az aljával összenyomkodjuk. A szőlő kétharmadát beleforgatjuk a töltelékbe és a formába simítjuk.

A morzsához a lisztet a fahéjjal, a cukorral és a vajjal összedolgozzuk, és rámorzsoljuk a tetejére (akár reszelhetjük is). A maradék szőlővel díszitjük.
170 fokon kb. 1 órát sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...